2010. december 28., kedd

E-tikett

Napi WTF pillanat: létrejött az e-Etikett webhelye (erről majd később), ahol a kerekasztal szakértői között ott van Dr. Aczél Petra.

Kereken 10 éve jártam hozzá retorika előadásra, amiből rengeteg vicces anekdotára, szellemes reklámpéldákra (a boldog családi idill és a csökkentett koleszterintartalmú, szívbarát Flora margarin összeegyeztethetetlenségéből adódó "nulla aptum" kifejezés azóta már szállóige nálunk), a csillárról is lógó emberekre (minden előadáson, kivétel nélkül ültek diákok a padlón, az ablakpárkányon, de tkp. a terem valamennyi talpalatnyi helyén), és leginkább egy szőke copfos fiatal nőre emlékszem, akire alig ismertem rá a mostani képe alapján. Nem azért, mert most kevésbé szép, vagy nagyon öreg lenne, hanem mert 10 év, az azért döbbenetes tud lenni 30 és 40 között. Szimplán csak a változás, ami nem elsősorban ráncokban vagy hajszínben mutatkozik meg, hanem életben. Ahogy abban az egy szál arcképben testet ölt a felismerés, hogy ez a 10 év egy szempillantás alatt elsuhant számomra valakinek az életében, csak mert nem voltam jelen benne. Letaglózó, és egyben csodálatos is.

Az pedig tény, hogy még mindig szuperjó előadásokat tart, és még mindig ugyanolyan gyönyörűen beszél. Hiába, a foglalkozás kötelez. Vagymi. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése