2011. január 17., hétfő

Golden Globes 2011

Idén nem maradtam fent, azt hiszem, ezt a luxust az Oscarra fogom tartogatni. Évente egy ilyen éjszaka bőven elég. :) Viszont végre volt sok kellemes eredmény (meglepetésnek nem mondanám, de hát nem is baj. Sandra Bullock-féle meglepikre egyáltalán nincs szükség).

Amiket szerettem:

A nyertesek: Colin Firth (természetesen, az elsőszámú), "A" Bening (még ha őrült haja volt is), Laura Linney (aki sajnos nem lehetett jelen, pedig szívesen hallottam volna egy "Big C"-s beszédet tőle) és Jane Lynch, aki a sorozatok között verhetetlen a női mellékszereplő kategóriában. Valamint a Toy Story 3., mert tökéletesen megérdemelt volt (még ha fáj is egy picit a szívem Az illuzionistáért).

Ricky Gervais, full stop. A pasit nem lehet überelni. Néhány poénja kicsit határon táncol, de összességében egyszerűen csak brilliáns! (Pl. "Úgy tűnik, idén minden háromdimenziós volt ... Az utazó karaktereinek kivételével. ... Hé, én csak csatlakozom a többség véleményéhez, hiszen még csak nem is láttam Az utazót. ... De hát ki látta, ugye?" XD)

Colin megjegyzése, hogy az ő korában törvényszerűen bekövetkező kapuzárási pánikkal szemben nagyon jól jött ez a kis elismerés, így most a GG az egyetlen, ami elválasztja egy Harley Davidsontól. :)

Helena Bonham-Carter öltözéke: két különböző színű cipő! Amikor azt hiszi az ember, hogy nem bírja felülmúlni önmagát, még akkor is van valami a tarsolyában.



Robert Downey Jr. színésznőket felkonferáló beszéde. :D Zseniális az ürge. :)

Tilda Swinton rózsaszín cipője. Az öltözéke többi része olyan, amilyen általában, extravagáns és legtöbbször nem lehet hová tenni, de az a halvány rózsaszín cipő, álomszép volt!



Tina Fey és Steve Carrell, amint a legjobb forgatókönyv díját prezentálják. Rájuk egyszerűen mindig lehet számítani, intelligens, szellemes, könnyfakasztó poénokat bírnak ellőni, és nem kell attól tartani, hogy nevetés helyett csak kínos csend ül a teremre.

Helen Mirren, mint a The King's Speech konferátora. Annyira jó beszédeket mond mindig, és még ebbe a fél percbe is bele tudott sűríteni valami érdekeset.

Claire Danes és Temple Grandin összeölelkezése, aki személyesen is ott volt a díjátadón. Egyszerűen csak megható.

Catherine Zeta-Jones lélegzetelállítóan gyönyörű zöld ruhája. Tökéletes.



Matt Damon megjegyzése, miszerint De Niro egy igazi kaméleon, például a Taxisofőr szőke 13 éves prostijaként sem lehetett ráismerni. :D

Michael Douglas megjegyzése, miszerint biztos van könnyebb módja is annak, hogy az embert álló ovációban részesítsék. Gondolom, ő is tudta, hogy ez nagyrészt a felépülésének szólt, de igazán jól reagálta le, és így még vicces is lett. Ráadásul aztán rendkívül őszintén megjegyezte, igazán nagyon örül, hogy ott lehet, ami még emberibbé tette a dolgot. Elámultam, hogy bírta minden érzelgősségtől mentesen, tök őszintén ezt így egy mondatban összefoglalni.

Rájöttem, hogy rengeteg filmet kell bepótolnom, kezdve pl. már a tavalyiakkal. Holnap Social Network, aztán van még Inception, ill. a Szerelem és más drogok azok közül, amiket már játszanak, majd jön még a Black Swan és A király beszéde. Nem beszélve a tv-sorozatokról. Már akkor is sűrű lenne a program az Oscarig, ha nem kéne dolgozni, pedig kell.

8 megjegyzés:

  1. Hm, tényleg, a Social Networköt még nem is láttam.

    Catherine Zeta-Jones még mindig bombázó!

    És szeretném megköszönni, hogy rövid ü-vel írod az "überelni" szót. <3 Ritka jelenség sajnos.

    VálaszTörlés
  2. :-)) Nincs mit! Kivételesen ezt nem is jutott volna eszembe hosszúval.

    A Social Networkről holnap már el tudom mondani, hogy ajánlom-e, bár valószínűleg ajánlani fogom. CZJ-szal kapcsolatban pedig egyetértünk. ;-)

    VálaszTörlés
  3. Igen, Ricky Gervais szenzációs volt! "And thanks you to God for making me an atheist." XDXD

    Amin én még behaltam, az Robert De Niro beszéde volt, főleg a HFP-vel kapcsolatban. Meg persze Matt Damon, ahogy bekonferálta, hogy öt évvel ezelőttig nem tudta, ki az a R.D.N.. Na perszeeee :).

    + még: special effects díjat a Szex és NY 2. plakátját photoshopoló csapatnak:), Tom Hanks és Tim Allen bekonferálása, majd a bosszú: "amikor megismertük R.G.-t, egy enyhén pufók de jólelkű, vicces humorista volt...ma már egyik sem" XD; ahogy Temple Grandin örül Claire Danes sikerének, Chris Colfer és Claire Danes beszéde, és persze Sue Sylvesteré, Lea Michele ruhája, Paul Giamatti és a Godiva csoki, Olivia Wilde ruhája, Tilda és Geoffry Rush, mint a legjobb díjátadó pár (annyira passzoltak egymáshoz!), ahogy Ed O'Neill örül Katey Sagal díjának, Romola Garai jelölésének (még egyszer :)), az NBC "biggerization" Alec Baldwin tolmácsolásában, szintén Alec poénja, hogy ő is majdnem olyan ruhában érkezett, mint J-Lo, és hogy legalább Hugh Laurie ott volt, ha már a britek és Laura Linney hiányoztak.

    VálaszTörlés
  4. Jaaaj, még ez a "he is now leaving that show, killing a cash cow for both of us" a hálátlan Steve Carrelről XDXDXD.

    VálaszTörlés
  5. Ja, és a kihagyhatatlan: Robert De Niro: "Nagyon megtisztelő, hogy én kapom ezt a díjat, meghatódtam, amikor megtudtam a hírt két hónappal ezelőtt, jóval korábban, mint hogy lehetőségük lett volna kritikát írni a Little Fockersről." XDXD

    VálaszTörlés
  6. :D :D Hát De Niro beszéde megért egy misét, kész voltam attól az embertől. És persze kihagytam az este nagy felismerését, mégpedig azt, hogy Christian Bale brit. Le sem tagadhatom, hogy eddig csak a Batmanben láttam, ideje javítani kicsit ezen a statisztikán.

    VálaszTörlés
  7. na, lányok, akkor most megyek és letöltöm a ceremóniát :))) kedvet kaptam hozzá :)

    VálaszTörlés
  8. Helyes! :) Igaz, a legtöbb poént ellőttük, de azért kontextusban még így is élvezhetőbbek lesznek, gondolom. ;-)

    VálaszTörlés